2019. január 15. 18:56

Szeretném a kemény Brexitet

A Brexit egyértelműen egy ostobaság, de hinni abban, hogy a bármilyen változatú Brexit után a külföldi munkavállalók nem fogják megszívni több, mint naivitás.

A leválás után az Egyesült Királyság minden értelemben össze fog omlani. Gazdaságilag, társadalmilag és végleg elvesztik majd azt kevés nemzetközi befolyásukat, ami még megmaradt. A saját véleményem az, hogy pár éven belül nem fogunk már Egyesült Királyságról beszélni, csak Angliáról, Skóciáról, Walesről és (jobb esetben) az egyesült Írországról.

De vissza az eredeti témához, ami valószínűleg a legérzékenyebben érinti a legtöbb magyar vagy lengyel családot. Azok az Uniós állampolgárok, akik most kint vannak, megbecsült pozíciókban pont ugyanolyan vékony jégen járnak, mint azok akik mosogatnak. A brit gazdaság össze fog omlani és nagyon nehéz elhinni, hogy nem a saját állampolgáraik irányában lesznek részrehajlók a cégek. Biztos kényelmes volt a csetres munkát a kelet európaiakkal végeztetni, de hamarosan a csetres munka is munka lesz és szükség lesz rá.

Megértek minden angolt, aki ma azért kampányol, hogy legyen új szavazás, maradjon el a Brexit, de – még – Uniós állampolgárként én annak drukkolok, hogy hard brexit jöjjön. Lássa meg mindenki, hogy az EU-t egy ilyen eset csak rövid távon rázza meg, de a kieső államot generációkra elmeszeli. Sajnos erre a példára most szükség van, mert, ha engedik visszakuncsorogni a briteket, akkor keresztet vethetünk az EU-ra és az egyesült európai projektre is.

Szar, szar, de most erre van szükség.

P.S.: A NER hamarosan kampányolhat egy szépen növekedő tendeciájú „Térj haza fiatal” sikerrel.